TEGV’in IMCD Bilim Ateşböceği yeni adresine gitmek üzere yola çıktıhaberi

Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) hayata geçirdiği, dünyanın lider özel kimyasal ve gıda bileşenleri distribütör şirketi IMCD Türkiye’nin işletme sponsoru olduğu Bilim Ateşböceği, 25 Kasım’da yeni adresi Denizli’ye doğru yola çıktı. Bugüne kadar 17 ilde, 133 gönüllünün desteğiyle 51 binden fazla çocuğa ulaşan Bilim Ateşböceği’ni IMCD Türkiye ve TEGV çalışanlarıyla birlikte çocuklar ve öğretmenler gerçekleştirdikleri kutlamayla yolcu etti.

 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) hayata geçirdiği, çocuklara yaratıcı ve etkin bir ögrenme ortamı sunan ve dünyanın lider özel kimyasal ve gıda bileşenleri distribütör şirketi IMCD Türkiye’nin işletme sponsoru olduğu, Bilim Ateşböceği 25 Kasım’da yeni adresi Denizli’ye doğru yola çıktı. Son olarak Beykoz Atatürk İlkokulu çocukları ile buluşan Bilim Ateşböceği’ni, IMCD Türkiye ve TEGV çalışanları, çocuklar ve öğretmenler yolcu etti. Bilim Ateşböceği yeni okuluna doğru yola çıkmadan önce, IMCD Türkiye çalışanları çocuklarla bir araya gelerek değişik deneyler, etkinlikler yaptı ve çocuklarla bilim konusunda sohbet ettiler. 

 

Eğlenceli, yaratıcı ve etkin bir ögrenme ortamı sunuyor

IMCD Türkiye’nin sponsorluğunu üstlendiği Bilim Ateşböceği, çocuklar için tasarlanmış, zengin ve ilgi çekici materyalleriyle desteklenen, yenilikçi deney ve eğitim setleriyle eğlenceli, yaratıcı ve etkin bir ögrenme ortamı sunuyor. Bilim Ateşböceği Eğitim Programı, ilköğretim çağı çocuklarına, bilimsel düşünme becerilerini kazandırarak çocukların bilimsel düşünen, problem çözebilen ve bilime karşı olumlu tutum geliştiren bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. 2-8’inci sınıf arası öğrenciler Bilim Ateşböceği Eğitim Programı’na katılabiliyor. Bilim Ateşböceği Eğitim Programı çocukların, bilimle ilgili bilgileri, becerileri ve tutumlarının gelişmesine katkı sağlarken, bir olay hakkında tahminler üretme ve soru sorma becerileri ile gözlem ve deney yaparak bilgi toplama ve bilgiyi test etme becerilerini geliştiriyor. Olayların neden ve sonuçları arasında ilişki kurmalarına, bilgiye ulaşmada farklı yollar olduğunu keşfetmelerine, olay ve durumlarla bilim arasında ilişki kurmalarına ve bilim insanlarıyla ilgili farkındalıklarının artmalarına katkı sağlıyor. Bilim Ateşböceği ile bugüne kadar 15.000 km yol kat ederek 17 ilde, 133 gönüllünün desteği ile 51 bin 67 çocuğa ulaştı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu