İSG ekipleri, intenseye ile 11 milyonun üzerinde güvenli olmayan durum ve davranış tespit etti 

Küresel çapta faaliyet gösteren yapay zekâ destekli iş sağlığı ve güvenliği (İSG) platformu intenseye’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Sercan Esen, 2023 yılı hedeflerini de paylaştığı yıllık değerlendirmesinde önemli açıklamalarda bulundu. Hayata geçirdikleri projeler ve geliştirdikleri çözümler ile 2022 yılında Türkiye’de 50 binden fazla çalışanın iş kazalarına karşı korunmasına yardımcı olduklarını aktaran Esen, intenseye’ın yeni İSG oyunlaştırma ve denetim süreçlerini dijitalleştirecek denetim modüllerinin yanı sıra kazaların sık meydana geldiği maden ve inşaat gibi endüstrileri hedefleyen yeni yapay zekâ modülleri üzerinde çalışmaya başladığını da söyledi. 

Dünya çapında toplam 25 ülkede küresel endüstriyel gruplar ve Fortune 500 şirketleri bünyesindeki çalışanların iş kazalarına karşı korunmasına destek olan intenseye, 2022 yılında rakamlara da yansıyan önemli başarılara imza attı. İş sağlığı ve güvenliği ekipleri, bu yıl intenseye kullanılarak toplamda 11.336.794 güvenli olmayan durum ve davranış tespit etti. İSG ekiplerine tesislerindeki “görünmeyen” tehlikeleri görünür kılan intenseye, veri analizini otomatize ederek İSG ekiplerinin güvenlik trendlerini belirlemesine ve ilerlemeyi takip etmesine yardımcı olmak için bu verilere dayalı güvenlik raporları, tabloları ve grafikleri oluşturuyor. Bu da kazaların proaktif bir şekilde, gerçekleşmeden önlenebilmesine olanak tanıyor. 

2022 yılında hayata geçirdikleri çalışmalar ve elde ettikleri başarılarla ilgili değerlendirmede bulunan intenseye Kurucu Ortağı ve CEO’su Sercan Esen, “intenseye olarak enerji, otomotiv ve otomobil parçaları, gıda üretim, ağır sanayi, tekstil ve kimya sanayi gibi iş sağlığı ve güvenliğinin büyük önem taşıdığı sektörlerde üretim tesisleri için çok hayati bir probleme çözüm sunuyoruz. intenseye’ın farklı endüstrilerin yaygın tehlike türlerini tespit etmek için geliştirdiği 45 yapay zekâ modeli, günde 22 milyardan fazla görüntü işliyor. intenseye’ın 200’den fazla kamera markası ve modeliyle sorunsuz şekilde bağlantı kurabilen yapay zekâsı yüzde 89 doğruluk oranıyla çalışıyor. Global çapta Coca Cola, Socar, EnerjiSA, Coats, King’s Hawaiian ve Suntory; Türkiye’de ise Arçelik, Borçelik, Tat, TKG Otomotiv, Segezha ve Karsu gibi 100’den fazla öne gelen şirket tesislerindeki iş kazalarını önlemek için intenseye’ın çözümlerini kullanıyor. Dünyanın en güçlü ve gelişmiş yapay zekâ destekli İSG platformu olarak iş sağlığı ve güvenliğini teknolojinin gücüyle dönüştürmeye kararlıyız.” şeklinde konuştu.  

TİSK ekosistemindeki yüzlerce işletmede iş güvenliğini sağladı 
Esen açıklamasının devamında, “Kuruluşumuzdan bu yana İSG kültürünü tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu amaçla Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve kurucusu olduğu TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı (TİSK MCV) iş birliğinde 2022 yılının Mart ayında hayata geçirdiğimiz ‘Sıfır Kazaya Yolculuk’ projemizle TİSK ekosisteminde bulunan farklı sektörlerden yüzlerce işletmenin iş sağlığı ve güvenliği süreçlerini intenseye teknolojisini kullanarak iyileştirmelerini ve iş kazalarını sıfıra indirmelerini hedefledik. Proje kapsamında bugüne kadar TİSK ekosisteminden yüzlerce üretici aramıza katıldı, projenin daha da yaygınlaşması hedeflerimiz arasında bulunuyor.” dedi.  

Türkiye’de 40 binin üzerinde çalışanın iş kazalarına karşı korunmasına yardımcı oldu 
Bu süreçte 8 farklı endüstride faaliyet gösteren ve Türkiye’nin önde gelen sendikalarına üye tesisleri intenseye’ı kullanır hale getirdiklerini söyleyen Esen, “Projemize şu ana kadar Türkiye’nin birçok sendikasına üye kurum katılım gerçekleştirdi. 100’ün üzerinde tesis sayısı ile projeye katılım başvurusu yapan firmalara ait tesislerin yaklaşık yüzde 70’inde sistemi devreye alarak kullanımı başlattık. intenseye’ın yapay zekâsı, 3,2 milyon saatin üzerinde analiz yaparak ciddi yaralanmalara ve ölümlere yol açabilecek güvenli olmayan durumları tespit etti. TİSK projesinin tamamı için 1.200’den fazla kameraya entegre olduk ve bu tesislerde 50 binin üzerinde çalışanın iş kazalarına karşı korunmasına yardımcı oluyoruz. Projemizin uluslararası ölçekte 5 ayrı ödüle layık görülmesi de bu ortaya koyduğumuz faydayı teyit etmesi açısından oldukça önemli.” ifadelerini kullandı. 

Çalışanları ergonomi risklerine karşı koruyor  
Uluslararası çapta elde ettikleri başarılı çalışmalar nedeniyle Kuzey Amerika’da yapay zekâ teknolojisini en ilginç ve etkili şekilde kullanan ilk 50 şirketin belirlendiği Forbes AI 50 listesine de bu yıl girdiklerinin altını çizen Esen, iş kazalarını önlemek amacıyla yeni çözümler geliştirmeye devam ettiklerini de sözlerine ekledi. Esen, “2022 yılında canlıya aldığımız yeni ergonomi modülümüz aynı anda birden fazla çalışanın vücut mekaniğini analiz edebiliyor ve çalışanları ergonomi risklerine karşı koruyor. Modül, ergonomi riski taşıyan duruşları ve tekrar eden hareketleri 3D modellerle analiz ediyor ve İSG ekiplerine gerçek zamanlı bildirimler gönderiyor. Yolculuğumuz boyunca çalışanlarını korumak için hem merkez ofisimizin bulunduğu ABD’de hem de global çapta pek çok büyük ölçekli organizasyon intenseye’a güvendi. Bu başarımızı önümüzdeki dönemlerde de arttırarak sürdürmeyi hedefliyoruz.” dedi. 

Güvenlik, gizlilik ve mahremiyet ilkelerini kapsayan SOC 2 Tip I sertifikasını aldı 
Esen açıklamasında intenseye’ın güvenlik ve gizlilik konusuna son derece önem verdiğini de vurgulayarak, “Çözümlerimizi hayata geçirirken müşterilerimizin bize en üst düzeyde güven duymasını sağlamayı amaçlıyoruz. Yüzde 100 KVKK ve GDPR uyumlu olmamızın yanı sıra bu yıl güvenlik, kullanılabilirlik, gizlilik ve mahremiyet ilkelerini kapsayan SOC 2 Tip I sertifikasını alma başarısını gösterdik. Amerikan Yeminli Mali Müşavirler Enstitüsü (AICPA) tarafından geliştirilen ve bağımsız bir denetçi tarafından onaylanan bu sertifika, uluslararası bir raporlama ve belgelendirme süreci ardından veriliyor. intenseye’ın çözümlerinin uluslararası siber güvenlik ve risk yönetimi standartlarını karşıladığını teyit eden bu sertifika, güvenlik denetim mekanizmalarının tek bir sistem altında etkin bir şekilde kurulduğunu da belgeliyor.” şeklinde konuştu.    

Almanya’nın başkenti Berlin’de yeni ofis 
Açıklamasında 2023 yılı hedeflerini de paylaşan Esen, “Merkez ofisimiz New York ve İstanbul ofisinde şu an için 82 kişilik ekibimiz her gün iş kazalarını önlemek için çalışıyor ve hızla büyümeye devam ediyoruz. Bu yıl ekibimize 46 yeni arkadaşımız katıldı. Ocak 2023’te ise Berlin ofisimizi açacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2023 yılında ekibimizin en az iki kat büyüyeceğini gururla söyleyebiliriz. Bununla beraber imalat sanayinin farklı alt kategorilerinde üretim yapan tesislerde intenseye kullanımını yaygınlaştırarak iş sağlığı ve güvenliği kültürünü yaygınlaştırmak için satış ve pazarlama ekibimizi genişletmek ana hedeflerimizden biri olacak.” dedi.  

 

İSG uzmanlarının ihtiyaç duyabileceği tüm araçları içeren bir platforma dönüşecek  
2023 yılında faaliyet gösterdikleri ülke sayısını ikiye katlamayı hedeflediklerini de aktaran Esen, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Yeni pazarlara açılma hızımızı arttırmak için yeni ortaklıklar geliştirmeyi hedefliyoruz. İSG uzmanlarının hayatlarını kolaylaştırmak için tasarladığımız görev yönetimi ve görsel analiz gibi modüllerimizin yanında yeni yılda yeni geliştirdiğimiz uyumluluk modülünü de hayata geçireceğiz. İSG uzmanları, intenseye’ın hazır denetim şablonlarıyla iş yerlerindeki olası tüm tehlikelerin incelemesini dijital bir ortamda yapabilecek; bu sayede incelenmesi gereken tüm kurallar çok daha kolay ve hızlı bir şekilde takip edilebilecek ve herhangi bir riskli durumun gözden kaçması önlenecek. Bununla da sınırlı kalmayarak yine önümüzdeki sene içinde mobil uygulamamızı da piyasaya süreceğiz. Yani 2023 yılında İSG uzmanlarının ihtiyaç duyabileceği her aracı içinde barındıran, bütünsel bir İSG platformu olma yolunda tüm adımları atacağız. 2023 yılında yeni bir yatırım turu planımız doğrultusunda çalışmalarımızı da sürdürüyoruz.”  

Maden kazalarını önlemeye yardımcı olacak yeni çözüm için çalışıyor 
Madenlerde meydana gelen iş kazaları hakkında da değerlendirmede bulunan Esen, “Maalesef dönem dönem herkesi derinden üzen maden kazalarına şahit oluyoruz. intenseye olarak tüm sektörlerde olabilecek kazaları sıfıra indirmek hedefiyle çalışıyoruz. Madencilik sektöründe de kazaları engellemek için AR-GE ekibimiz çalışmalar gerçekleştiriyor. Maden sahaları karanlık ve tozlu alanlar olduğu için kaza kontrolü bakımından zorlu alanlar. Bu noktada AR-GE ekibimiz karanlık ve tozdan etkilenmeyecek termal teknolojiler üzerinde yoğunlaşarak yeni bir modül geliştirmek için çalışıyor.” 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu