“Sağlık Kurumlarının Depreme Dayanıklılığı Konusunda Harekete Geçtik”

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’nde Osmaniye, Nurdağı ve İslahiye deprem bölgelerinde son durum değerlendirmesi yaptı. Bakan Koca açıklamasında, yapıların depreme dayanıklılığı konusuna değinerek sağlık kurumlarının depremde daha fazla hayati önem taşıdığına vurgu yaptı. Bakan Koca, Sağlık Bakanlığı’nın da depreme dayanıklılık araştırma çalışmaları konusunda harekete geçtiğini belirterek şöyle konuştu: “Kaçınılmaz, ortak gündem olan “yapıların depreme mukavemeti” konusunda, sağlık kurumlarının daha da hayati önemi sebebiyle Bakanlığımız harekete geçmiş durumdadır.”

Depreme Dayanıksız Sağlık Kurumları Boşaltılacak

“Depreme dayanıklılık araştırma çalışmaları ülke genelinde yürütülmektedir. Koşullara uymayan binalar boşaltılacak” açıklaması yapan Koca, “Adana Çukurova Üniversitesinin Balcalı Eğitim ve Araştırma Hastanesi binası depremde orta düzeyde hasar gören yapılardan biri. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültemizin kadrosu, Balcalı hastanesinin tadilatı bitene kadar hizmetlerine Yüreğir Devlet Hastanesinde devam edecek. Gaziantep’te 16 Devlet Hastanesi, 1 Üniversite Hastanesi, 4 Sahra Hastanesi, 1. basamak sağlık kurumlarının önemli kısmı hizmetlerine devam ediyor. Eczanelerimiz yeterli. Gaziantepli depremzede hastalarımızdan 25.276’sı taburcu oldu. Toplamda 636.940 kişiye sağlık hizmeti verdik” bilgilerini paylaştı. 

Su Güvenliği Çalışmalarında Bilgilendirdi

Koca, içme ve şebeke suyu çalışmaları hakkında, “Osmaniye’de ve Gaziantep’te su klorlama çalışmaları, suda bakiye klor ölçümleri, mikrobiyolojik ve kimyasal analizler devam ediyor. Ölçüm ve analizler, şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmaması gerektiğini gösteriyor” açıklamasında bulundu. 

fahrettin koca

Osmaniye, Nurdağ ve Islahiye’de İncelemelerde Bulundu

Bakan Koca, Osmaniye, Gaziantep Nurdağı ve İslahiye çadır kentlerindeki depremzedelerle ve sağlık çalışanları ile bir araya geldi. Twitterdan açıklama yapan Koca, “Osmaniye’de depremzede vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Şehre hizmet veren sağlık kurumlarımızda incelemeler yaptık, alınan halk sağlığı önlemlerini değerlendirdik. Osmaniye yaralarını hızla sarıyor. Sağlık hizmetinde eksiğimiz yok. Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde afetten etkilenen vatandaşlarımızla bir araya geldik. Sağlık hizmetinde yeni talep ve beklentileri dinledik. Afette büyük yara alan Nurdağı’nda, birçok soruna karşı önemli adımlar atıldı. Sağlık çalışanları görevlerinin başında. Gaziantep İslahiye’de depremzede vatandaşlarımız ve sağlık çalışanlarımızla bir araya geldik. İslahiye, Nurdağı ile birlikte, can kaybı ve yaralı sayısı yüksek bir ilçemiz. Hasar görmeyen Devlet Hastanesi; Sahra Hastanesi ve diğer birimlerle, deprem öncesine yakın standarttayız” dedi.

ALO 184’e Deprem Ayarı!

ALO 184 hattının bugünlerde bilhassa depremzedelerin sağlık hizmeti talebini bir an önce almayı hedeflediğini belirten Bakan Koca şöyle konuştu: “Fazlasıyla hakları olan hizmetleri hızlandırmayı amaçlamakta. İlaç, aşı, tıbbi malzeme, sevk isteği dâhil. ALO 184 hattımızın bu yeni fonksiyonunu bilmeyen depremzedelere siz de bilgi verin.” (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu